Tae kwon do

Δάσκαλος: Νίκος Ντούσης

Για να διαβάζετε τη συγκεκριμένη σελίδα σημαίνει πως κατα πάσα πιθανότητα είστε στο στάδιο που ψάχνετε το κατάλληλο γυμναστήριο για να μάθετε εσείς ή κατά 99% το παιδί σας TAEKWONDO. Αν και είμαστε σίγουροι ότι ξέρετε πολύ καλά τα οφέλη από το TAEKWONDO σε ένα παιδί, τα αναφέρουμε (έτσι για να μη ξεχνιώμαστε) και πιο κάτω στη σελίδα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σας επιστήσω λίγο τη προσοχή στο γιατί TAEKWONDO στο THE FIGHTING MALL.

Επιγραμματικά λοιπόν θα σας πω ότι η επένδυση ενός γυμναστηρίου αμιγώς πολεμικών τεχνών  1000 τ.μ. δεν έγινε με τη λογική να προσθέσουμε ένα μικρό εισόδημα από τη δεύτερη δουλειά μας, αλλά αποτελεί κύρια και πάνω απ' όλα ΣΟΒΑΡΗ ενασχόληση με το χώρο.

Οι ιδιοκτήτες της σχολής αλλά και οι δάσκαλοι (ο καθένας μοναδικός στο είδος του, μεταξύ αυτών Ολυμπιονίκες, προπονητές Ειδικών Δυνάμεων και άλλοι) είμαστε όλοι γονείς. Γνωρίζουμε τα θέλω των γονέων τα θέλω των παιδιών ... και τα συνδιάσαμε.

Την ώρα της προπόνησης, δεν παίζουμε, κάνουμε προπόνηση. Μπορεί η ενασχόληση επι 45' λεπτά με μήλα κυνηγητό κ.α να αρέσει στους μικρούς μας φίλους, αλλά εκεί τα καταφέρνουν καλύτερα οι παιδότοποι. Εμείς παίρνουμε τα εύσημα από όλους στο τέλος της χρονιάς οπου γονείς και αθλητές  βλέπουν τα αποτελέσματα των κόπων τους.

Διαβάστε λοιπόν τα βιογραφικά των δασκάλων, ελάτε να μας γνωρίστε από κοντά, αφήστε το παιδί σας να κάνει μια δωρεάν δοκιμαστική προπόνηση και ολοκληρώστε την εικόνα για το τι είμαστε και τι προσφέρουμε

Το tae kwon do δεν είναι απλά μια τέχνη αυτοάμυνας ή μια μέθοδος καταστολής του αντιπάλου. Το Tae Kwon Do αναπτύσσει όλες τις φυσικοκινητικές ικανότητες του μαθητή όπως: την ισορροπία, την ταχύτητα, τη δύναμη, την ευλυγισία, την αντανακλαστική ικανότητα, καθώς επίσης, προσδίδει αρμονία και ρυθμό στο σώμα του μαθητή, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική ανάπτυξη.

Το Tae Kwon DO είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό άθλημα, είναι μια αποτελεσματική τέχνη αυτοάμυνας, είναι όμως παράλληλα, μια τέχνη με ιδιόμορφο ηθικό προσανατολισμό που δεν αποκτάται με την απλή εξάσκηση. Ίσως φανεί περίεργο που μια τέχνη, η οποία αναπτύσσει στον μαθητή ικανότητες καταστολής και συντριβής του αντιπάλου, προάγει έναν καλό και ηθικό χαρακτήρα και μια συμπεριφορά εξαιρετικά ήπια, μέσω της εκμάθησης του.

Η προπόνηση στο tae kwon do δεν έχει μόνο γυμναστικό χαρακτήρα. Μέσα από την προπόνηση ο αθλητής βγάζει στην επιφάνεια όλες τις αρετές του, ενώ ταυτόχρονα:

Μαθαίνει να πειθαρχεί σε κανονισμούς

Μαθαίνει να σέβεται τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του

Μαθαίνει να αξιολογεί τον εαυτό του

Μαθαίνει να αγωνίζεται με δίκαιο τρόπο

Μαθαίνει να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του αντιπάλου

Μαθαίνει να προσπαθεί να πλησιάσει το τέλειο

Μαθαίνει να δίνει “χείρα βοηθείας” μέσα και έξω από την αίθουσα προπόνησης

Μαθαίνει να επιτυγχάνει μέσα από σκληρή και επίμονη προσπάθεια

Μαθαίνει να μην τα παρατάει μετά από μια αποτυχία

Μαθαίνει να δέχεται αξιοπρεπώς την ήττα

Μαθαίνει να μην κομπάζει στις επιτυχίες

Μαθαίνει να σέβεται την ιεραρχία (μικρές – μεγάλες ζώνες)

Μαθαίνει να είναι ταπεινός (όχι δουλοπρεπής)

Ψυχολογικά οφέλη από την εξάσκηση του tae kwon do

Υπό την έννοια της προσωπικής έκφρασης και του ελέγχου της επιθετικότητας, το tae kwon do αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να χαλαρώνει κάποιος από το άγχος της καθημερινότητας. Οι πιέσεις που δέχεται ο σύγχρονος άνθρωπος είναι τεράστιες. Το άγχος και η ένταση κυριαρχούν στην ζωή του και δυστυχώς συνήθως εκτονώνονται με λάθος τρόπο. Με την εξάσκηση στο tae kwon do και λόγω του δυναμικού χαρακτήρα του, μετατρέπουμε όλη αυτή την εσωτερική ένταση σε παραγωγική ενέργεια, ξεσπάμε με απλά λόγια, με αποτέλεσμα μετά την προπόνηση να επέρχεται μια τέλεια εσωτερική ηρεμία. Το tae kwon do δημιουργεί στον μαθητή ένα έντονο συναίσθημα αυτοεπιβεβαίωσης όταν αντιλαμβάνεται πως περνώντας ο καιρός προοδεύει όλο και περισσότερο.